César Ritz alumne har åbnet eget hotel. Drømmen er 4-stjernet hotelkæde

e9c1c3fa 7396 4366 8c21 df27a2b1e9a5

Som kun 28-årig har Munkhjargal Mungunshagai allerede åbnet sit eget luksushotel og arbejdet som salgsdirektør på et 5-stjernet hotel.

Alumnen fra César Ritz skolerne i Schweiz er en karismatisk salgs- og marketing troldmand, der i øjeblikket arbejder som salgsleder ved Shangri-La Hotel i Ulaanbaatar, Mongoliet. Før dette var han salgsdirektør ved Ramada Hotel Ulaanbaatar. Ikke nok med det, så har den ambitiøse unge mand åbnet sit eget hotel, som han netop har solgt til en gruppe af investorer. Efter at have kørt det i et år besluttede han at vende tilbage til salgsarbejdet og dygtiggøre sig på området. Hans plan er at få udlandserfaring, så han engang i fremtiden kan åbne sin egen 4-stjernet hotelkæde.

Fortæl os mere om dit hotel. Hvordan fik du ideen til at opbygge det? 

Før jeg åbnede hotellet, arbejdede jeg som salgsdirektør ved Ramada Hotel Ulaanbaatar. Der fik jeg så ideen til at åbne mit eget hotel. Ideen kom, fordi jeg ønskede at udfordre mig selv. 

Jeg havde allerede gennemtænkt planen i hovedet. Ideen var at omdanne en børnehave til et luksushotel

Bygningen var lejet, men jeg havde alligevel mulighed for at renovere den. Hotellet har 25 værelser med restauranter, et billardrum og en sauna. Jeg drev det i et år, men der var rigtig meget arbejde. Jeg lavede alt lige fra at holde styr på rengøringen til receptionsarbejde. Hver dag arbejdede jeg fra tidlig morgen til kl. 11 om aftenen. Når man lige er blevet far, er det utrolig stressende. Efter et år besluttede jeg derfor at kigge efter investorer, som ville købe hotellet, så jeg kunne vende tilbage til salgsarbejdet. 

Hvorfor valgte du en karriere inden for hotelbranchen?

Det var faktisk min fars ide. Han arbejdede som flytekniker, og har rejst i det meste af verden. Min far så ret hurtigt, at jeg ikke skulle være flytekniker som ham. Han mente, at Schweiz passede perfekt til mig. Jeg er faktisk den første mongol, der har studeret i Schweiz. 

Har det altid været din drøm at arbejde med salg og marketing? 

Til at begynde med var jeg mere interesseret i markedsføring. Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg var rigtig god til salgsarbejde. Da jeg flyttede tilbage til Mongoliet efter mine studier ved César Ritz, arbejdede jeg for et nyt flyselskab, Hunnu Air, med ansvar for internationalt salg. Jeg arbejdede på at udvikle et loyalitetsprogram for flyselskabet. I 2015 fandt jeg ud af, at Shangri-La skulle åbne et hotel i Ulaanbaatar, så jeg besluttede mig for at søge jobbet som salgschef. Derefter fik jeg job hos Ramada Hotel Ulaanbaartar som salgsleder og blev senere forfremmet til salgsdirektør. I min tid som salgsdirektør var jeg så heldig at møde kronprinsen af Dubai, den tyske præsident, den koreanske premierminister og mange flere under Asien-Europa-mødet i 2016. 

Kan du sige lidt om dine ansvarsområder som salgs- og marketingchef hos Shangri-La Ulaanbaatar? 

Jeg har ansvaret for vores store kunder, såsom Den Internationale Valuta Fond, og Verdensbanken. 

De kunder jeg har med at gøre, er vigtige for væksten i Mongoliet. De senere år er flere og flere begyndt at besøge Mongoliet, og de her kunder har haft en positiv effekt på økonomien

Hvad kan du bedst lide ved dit job? 

Mit arbejde handler udelukkende om tal, så tidsstyring er meget vigtigt. Hvis du skal være god til salg, er det vigtigt, at du har kendskab til hele forretningen. Det giver mig også friheden til at gøre tingene på min måde, når jeg skal nå mine mål. Salg er et meget selvstændigt job.  

 For at blive en succesfuld sælger skal du være god til kommunikation, og du skal kunne stole på din mavefornemmelse og træffe hurtige beslutninger. Det handler også om at være en god leder. Den del af jobbet er jeg virkelig glad for 

Hvad er din 5 års plan? Ønsker du at blive i Mongoliet? Har du planer om at åbne flere hoteller? 

Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde med salg og marketing. Shangri-La har nogle ret vilde vækstplaner. Koncernen har over 100 hoteller på verdensplan og planer om at åbne yderligere 200 de næste 5 år. Fremadrettet vil jeg gerne være en del af udviklingsafdelingen og være med til at finde nye markeder til vores hoteller. Jeg vil gerne have mere erfaring inden for branchen og måske få mere udlandserfaring.  

Min endelig drøm er at eje mit eget hotel og opbygge min egen hotelkæde

Hvad skal der til for at få succes inden for salg og marketing? 

Det gælder I alle job, at man skal være ydmyg og lytte til andre. Det er også vigtigt, at man er i stand til at forstå mennesker og forstå hvad han eller hun ønsker, så du kan levere varen. Jeg tror også, det er en god vane at følge med i nyhederne og holde sig opdateret om, hvad der sker rundt om, da det godt kan have indflydelse på hoteldriften. På den måde er du i stand til at opbygge succesfulde vækststrategier for din virksomhed.  

Munkhjargal Mungunshagai dimitterede fra César Ritz Colleges i 2011 med en bachelor i International Turisme og Hotel Management. 

Bachelor of Arts in Hospitality Business Management