Naturlige husholdningsløsninger til en grønnere fremtid 

natural housekeeping seg
Foto af: calmhappyhealth.com

Fordi vi er ved at uddanne den næste generation af ledere, er det vigtigt, at de forstår, hvordan husholdningsprodukter påvirker vores miljø og vores helbred. Hvad kan bruges til at erstatte de skadelige kemikalier, der findes i de produkter, vi bruger? Tania Thompson, der underviser i Bæredygtig Hospitality og Turisme på César Ritz Colleges i Le Bouveret, deler sin ekspertise og forklarer, hvad projektet “Grøn husholdning” er.

Fortæl os om projektet “Grøn husholdning”

Da jeg blev bedt om at undervise i Bæredygtig Hospitality og Turisme, ville jeg finde ud af, hvordan jeg kunne gøre indholdet relevant og anvendeligt for vores studerende. Derfor besluttede jeg at fokusere på husholdning.

I øjeblikket undersøger eleverne de forskellige kemikalier, der anvendes i rengøringsmidler, de analyserer etiketter, identificerer de anvendte ingredienser og er blevet bedt om at finde alternative løsninger.

Vi arbejder med en generation, der er meget bevidst om den aktuelle miljøkrise, og de synes, det er ærgerligt, at tidligere generationer ikke har taget større hensyn til miljøet. Disse projekter giver dem mulighed for at finde ud af, at de kan gøre en forskel.

De fleste af vores studerende ender som ledere, og de vil derfor få mulighed for at implementere alternative løsninger på arbejdspladsen. De kommer til at lære, at grøn husholdning ikke kun handler om at beskytte miljøet, men også om at bevare medarbejdernes sundhed. Når du bruger et produkt, er det altid vigtigt at vurdere dets sundhed/sikkerhed. Undersøg, så meget om produktet, som du kan. Forstå, hvad det indeholder og hvordan indholdet påvirker miljøet og på dit helbred. Derefter kan du se på muligheden for, om der findes et alternativt produkt.

Hvad fik dig til at undersøge mulighederne for grøn husholdning?

Som miljøforsker betød spørgsmålet om grøn husholdning rigtig meget for mig. Selvom traditionelle rengøringsmidler er effektive, vil jeg altid spørge mig selv, hvor dårlige de er for miljøet, når de kommer ned i afløbet. Derfor begyndte jeg at undersøge alternative produkter, teste dem og se, hvad der virkede. Jeg indså, at de var lige så effektive som kemiske produkter, selvom det kan tage dig lidt længere tid at få en overflade ren. Eddike, for eksempel, er en af de mest effektive naturlige rengøringsprodukter. Du skal bare bruge det ganske regelmæssigt.

Jeg opdagede, at det at lave egne alternativer til traditionelle produkter vil kræve lidt mere tid, men det resulterer faktisk med at blive billigere.

For at kunne starte på en mere naturlig og sundere livsstil er vi nødt til at ændre og tilpasse vores tankegang.

“Så længe vi lever i en bekvemmelighedskultur, kommer vi ikke til at ændre tingene fra den ene dag til den anden. Forandring vil ske et skridt ad gangen”

Her er en naturlig rengøringsopskrift til et husholdnings universalrengøringsmiddel, udviklet af Tania Thompson:

Ingredienser 

  • 60 ml (4 spsk) opvaskemiddel (det er en god ide at bruge et naturligt duftende middel som lavendel).
  • 125 ml (1/2 kop) citronsaft.
  • 250 ml (1 kop) hvid eddike.
  • 300 ml (1,5 kop) vand.

Vejledning

Bland og hæld i en flaske med en sprøjtedyse, og brug det til at rengøre de fleste overflader.

 

César Ritz Colleges Schweiz’ mission som højere uddannelsesinstitution er at forme verdens kommende generationer og gå foran med et godt eksempel. Overbevist om, at bæredygtighed er nøglen til fremtiden inden for hotel- og turistsektoren, er skolen stolt over at være medlem af Green Globe, den højeste standard for bæredygtighed i hele verden.  César Ritz Colleges Schweiz blev medlem af Green Globe i 2019, og Le Bouveret campus er nu i færd med at blive certificeret.

Få mere at vide om César Ritz Colleges Schweiz’ engagement i bæredygtighed.