3 cheerer for Hotel Institute Montreux

him felix

Felix Linnarinne fra Finland fortæller, hvordan en historie om cheerleading førte ham hele vejen til Hotel Institute Montreux og videre til Dubai.

Mens han gennemgik sin værnepligt hjemme i Finland, afgav Felix Linnarinne et løfte til sig selv, at hvis det skulle lykkes ham at komme ind på drømmeskolen, ville han slutte sig til et cheerleading-hold. Nu halvvejs gennem sin bachelorgrad på Hotel Institute Montreux, har han ikke kun nogle dræbende dansemoves at vise til det, men også et rigt studieliv, der supplerer den akademiske uddannelse, han modtager.

Cheerleading

“Jeg har altid ønsket at se verden, og jeg indså, at arbejde i hotelbranch ville give mig mulighed for at opfylde denne drøm. Jeg vidste også, at Schweiz ville være det bedste sted at studere dette, men det var først under min obligatoriske værnepligt i Finland, da jeg så en historie om cheerleading-holdet på Hotel Institute Montreux, at jeg besluttede: “Jeg ville hellere være en cheerleader end at være i militæret. Hvis jeg kan komme ind på denne skole, vil jeg slutte mig til deres cheerleading-team.

Spol et par måneder frem, og Felix var studerende på campus på Hotel Institute Montreux og den eneste mand på cheerleading-holdet.

“Jeg havde ingen dansebaggrund. Faktisk var jeg forfærdelig til det. Jeg var dog nysgerrig efter at prøve alt fra at løfte mine holdkammerater til at svinge pom-poms. Efter værnepligten var jeg så spændt på at fortsætte min uddannelse. Jeg kunne ikke vente med at opleve verden.”

him felix4

Bæredygtighed

At studere på Hotel Institute Montreux har også givet Felix mulighed for at forfølge et andet emne, han brænder for: bæredygtighed. ”Som barn blev jeg undervist i vigtigheden af at passe på miljøet samt tage ansvar for mine handlinger. Nu da jeg er voksen, vil jeg tage beslutninger, som jeg er stolt af og tror på, at vi alle skal arbejde sammen for at bekæmpe klimaforandringerne.

“I år havde jeg det privilegium at repræsentere Hotel Institute Montreux ved Sustainable Hospitality Challenge. Der var i alt 36 hotelbranchsbaserede universiteter i begyndelsen af konkurrencen, og det hold på tre, som jeg var en del af, kom hele vejen til finalen!

“At blive valgt til finalen var sådan en ære for os. Vi havde det så dejligt med at møde nye mennesker og udveksle vores ideer! Vi vandt ikke, men oplevelsen var utrolig rig, og vi var i stand til at demonstrere, at Hotel Institute Montreux er blandt de bedste hotelbranchens undervisere i verden.

Felix anerkender den kvalitetsuddannelse, han har modtaget på Hotel Institute Montreux, for at klare sig så godt ved Sustainable Hospitality Challenge. ”Som studerende opmuntres jeg til at tænke selv ved at udforske, analysere og komme til mine egne konklusioner. Jeg har udviklet stærkere kritiske tænkningskompetencer, som for eksempel hjælper mig med at skelne, hvornår virksomheder gør sig skyldige i greenwashing. (Bemærkning til læseren: greenwashing er processen med at formidle et forkert indtryk eller give vildledende information om, hvordan en virksomheds produkter er mere miljøvenlige).

Kulturel diversitet

Med næsten 40 nationaliteter til stede på campus studerende også lærer fra de mange forskellige perspektiver, der findes i multikulturelle teams, og arbejder sammen for at finde løsninger på problemer i den virkelige verden, såsom spørgsmålet om bæredygtighed.

”Sidste år fik vi til opgave at komme med ideer til, hvordan man åbner et miljøvenligt hotel. Det var meget interessant at se, hvad vi fandt frem til som et hold.

At holde sig fysisk aktiv

Hvor interessante og dynamiske klasser kan være, er det vigtigt at opretholde en sund balance mellem arbejde og privatliv, og det er grunden til, at Felix dyrker en række forskellige sportsgrene. “Jeg er vild med sport, som hjælper mig med at forblive stærk, ikke bare fysisk, men også mentalt. Jeg har spillet ishockey i 15 år og amerikansk fodbold i 5 år. På Hotel Institute Montreux har jeg adgang til et fitnesscenter, og der er mange muligheder for at spille fodbold, volleyball, badminton, basketball…og mere!”

To gange om året deltager skolen også i en idrætsdag, der samler elever fra alle 3 hurra for Hotel Institute Montreux