Fremgang i design gennem hotelbranchen

Hvordan hotelbranchen gav denne alumne en fordel for en lovende designkarriere. Interview med Pascale Müller.

Hvad var højdepunktet i din tid på SHMS?

Socialt var det at møde mennesker fra hele verden. Jeg har nu venner i New Zealand, Hong Kong SAR, USA, over hele Europa og i Afrika.

Akademisk var det at designe et hotel til vores endelige projekt. Dette projekt handlede i virkeligheden om at ‘smelte sammen’ al vores hotelbranchen og designviden for at skabe noget unikt. Til projektet modtog vi et kundetillæg, der specificerede målgruppen, antallet af etager, værelser osv., ligesom det ville være tilfældet i en situation i det virkelige liv hos et designbureau. Inden for de givne oplysninger var vi frie til at udvikle vores ideer, som vi ønskede.

Jeg var fascineret af, hvor forskelligt hvert koncept var, selvom alle startede med en identisk opgave.

pascale muller hospitality design management graduation

Hvilken form for karrierestøtte fik du under dine studier?

Praktikkontoret var meget nyttigt med en blanding af en-til-en træning, værksteder og klasser på CVskrivning, personlig præsentation, samt interviewtips og teknikker.

Vi havde en fantastisk, meget imødekommende praktikantambassadør, der forberedte mig til mit første Skype-interview, da jeg var helt rædselsslagen. Han forklarede processen, hvad jeg skulle gøre og ikke gøre, gav mig nogle gode råd, så jeg følte mig virkelig forberedt.

Den generelle atmosfære på skolen hjalp mig også med at blive en mere åben, proaktiv person og gjorde mig opmærksom på mine styrker og svagheder.

pascale muller hospitality design management zurich studio

Hvor nemt var det at finde et designjob efter eksamen?

I løbet af mine studier fik jeg nogle designerfaringer med to praktikophold i London og Zürich. Jeg arbejdede hårdt, og det samme bureau i Zürich hyrede mig kort før eksamen. Jeg har været der lige siden, i cirka tre år nu, og blev forfremmet til Junior Designer ganske hurtigt. Nu er jeg meget spændt på at være leder af mine egne mindre projekter.

2 pascale muller hospitality design management zurich studio

Hvor relevant er din hotelbranchensoplevelse i designbranchen?

Tekniske hotelbranchensfærdigheder erhvervet under mine studier har vist sig at være meget nyttige: Jeg bliver ofte sat på hotelbranchensrelaterede projekter og bedt om min mening og deltagelse.

De bløde færdigheder, vi udviklede, er ikke mindre vigtige. Min leder bekymrer sig ikke om at tage mig til eksterne møder, da jeg er høflig, diplomatisk og ved, hvordan man behandler en kunde.

Kombinationen af hotelbranchen og design har givet mig så meget mere end en designgrad alene nogensinde kunne gøre. Tekniske færdigheder kan læres undervejs, men bløde færdigheder er det, der virkelig adskiller dig fra andre fagfolk på området.