Her er alt, hvad du skal vide om at søge om SU til dine masterstudier i udlandet

Overvejer du at tage en masteruddannelse i udlandet? Ved du ikke, hvordan du skal starte din ansøgningsproces til SU? Her er alt, hvad du skal vide om at søge SU, direkte fra en studerende, der nu modtager SU-støtte til sine masterstudier på César Ritz Colleges i Schweiz.

emelie1

Emilie Schmücker pakkede sine kufferter og flyttede til Schweiz for at forfølge sin drømmeuddannelse lige efter at have afsluttet sin bacheloruddannelse i Danmark. Hun er blevet optaget på det meget anerkendte César Ritz Colleges i Schweiz for at færdiggøre sin kandidatgrad i Master of International Business in Entrepreneurship.

Emilie forbereder sig nu på et spændende praktikophold på det betagende CERVO Mountain Resort i Zermatt i Schweiz, og hun siger, at det statsfinansierede SU-stipendium har hjulpet hende med at opfylde sin livsambition. Nu opfordrer Emilie dig til også at følge dine drømme.

Her er alt, hvad du skal vide om at søge SU.

Hej, Emilie! Hvordan ansøger man om et SU-lån eller -stipendium?

Det eneste du skal gøre er at udfylde de nødvendige papirer, sende dem til skolen for at få dem stemplet og underskrevet, og derefter kan du uploade dem til SU’s hjemmeside. Et voilà!

emelie2
På César Ritz Colleges Schweiz. Dimissionsceremoni

Hvornår skal de studerende indsende deres første dokumenter?

Start ansøgningsprocessen så hurtigt som muligt for at være på den sikre side. Du kan begynde lige efter, at du er blevet optaget på dit universitet.

Jeg startede for eksempel min kandidatuddannelse på Cesar Ritz Colleges Switzerland tilbage i april 2022, og jeg begyndte at ansøge om stipendiet allerede i januar.

Hvad skal studerende vide om ansøgning om SU før deres studier i udlandet?

Hvis du ved præcis, hvilke dokumenter du skal indsende – kan det gå relativt gnidningsløst! Hvis du derimod begår en fejl i dine papirer, kan det tage op til to uger, før du får svar på en afvist ansøgning.

Mit råd – udfyld SU-dokumenterne og følg nøje deres anvisninger.

Hvilke dokumenter skal du indsende for at ansøge om SU?

Der er i alt to dokumenter, der skal indsendes, hvis du vil søge både lånet og stipendiet.

  • Hvis du er interesseret i SU-lånet (månedligt), skal du udfylde dette ene dokument.
  • Hvis du også er interesseret i lånet til udlandsophold og statstipendiet, skal du også udfylde dette dokument her.

Hvor skal de udfyldte papirer uploades?

1. Gå til https://www.su.dk;
2. Gå til “Log på min SU”;
3. Gå til “Søg om SU”;
4. Gå til “Søg SU til udlandet”;
5. Vælg “Fast track”;
6. Udfyld spørgeskemaet om dit universitet;
7. Du vil til sidst komme til en side, hvor du kan uploade dokumentation:
7.1. Under “Søg Su” skal du uploade det første dokument, der er nævnt ovenfor;
7.2. Hvis du også er interesseret i Study Abroad Loan and Scholarship, skal du uploade det andet dokument under “Udlandsstipendium”.

Her er eksempler på korrekt udfyldte papirer.

Hvordan ved du, om din ansøgning er blevet godkendt?

emelie4
Min fantastiske schweiziske oplevelse: på en rejse arrangeret af vores vejleder.

Hvis ansøgningen godkendes, modtager den studerende et brev om godkendelse fra SU. Herefter skal du ind på “Min SU” for at sætte et flueben i et felt, der bekræfter, at din ansøgning er godkendt, og du vil modtage pengene til din NemKonto inden for 1-2 uger.

Når den studerende er godkendt, hvornår kan han/hun så forvente at modtage SU’s økonomiske støtte?

Hvis du starter dit studie i april, skal du modtage din første SU-betaling den 1. april.

Hvis ansøgningsprocessen af en eller anden grund har taget længere tid end forventet, vil du, så længe ansøgningen om SU var påbegyndt inden studiestartdatoen, stadig modtage den, om end muligvis med en smule forsinkelse.

Det kan tage 1-2 uger at modtage lånet og stipendiet på din NemKonto.

emelie5
Fritid med medstuderende i Zermatt, Schweiz, foran det berømte bjerg Matterhorn i Alperne.

Når du har modtaget det, kan du overføre pengene til skolen. Jeg valgte at sende det hele på én gang, selv om jeg havde en på forhånd aftalt betalingsplan med Cesar Ritz Colleges Switzerland.

Er der andet, du skal gøre, når du har ansøgt om og modtaget økonomisk støtte?

For at sikre, at den studerende stadig studerer, beder SU dig om at uploade en “Attest for optagelse, aktiv deltagelse, afslutning eller afbrydelse af studierne” hvert halve år.

Men du skal ikke bekymre dig om dette – du vil modtage en besked, når det er tid til at uploade dokumentet. Her er den formular, som du skal uploade på “Min SU”, bare for en sikkerheds skyld.

emelie8
Byen Brig

Har du andre gode råd til studerende, der ønsker at søge SU for at læse en masteruddannelse i udlandet?

Spar dig selv tid og bookmarkér de URL’er, jeg nævnte tidligere – disse to formularer er alt, hvad du skal bruge for at ansøge om SU-tilskud.

Mit andet råd – vær meget specifik med de oplysninger, du udfylder, og udfyld ikke flere oplysninger end dem, du bliver bedt om.

Det kan tage et stykke tid, før din ansøgning bliver behandlet, men bare rolig – hvis du følger mine tips, får du den til sidst!

Tak, Emilie!

Jeg er glad for at kunne hjælpe! Du er velkommen til at sende mig en besked på LinkedIn, hvis du ønsker at komme i kontakt og tale om studier i Schweiz.