Mød de nye formænd for ”Student Ambassador Forum”

Du har sikkert hørt om dem, set dem i skolens korridorer, og måske fik du et varmt smil og velkommen, da du mødte ind den første dag. ”The Student Ambassador Forum” (SaF) har fået en ny formand og næstformand. De er der for dig som studerende og gør alt, hvad de kan for at gøre din tid på skolen så god som mulig. Nu er det tid til at møde dem!

Efter at have talt med de studerende og derefter afholdt valg, er der udnævnt en ny præsident og vicepræsident hos HIM. Vi benyttede lejligheden til at tage en snak med Gaelle Boutros og Felix Linnarinne. Hvad ønsker de at opnå i deres tid i SaF, og hvordan kan de bedst muligt hjælpe og støtte dig som medstuderende?

gaelle intervju seg

Stort tillykke til vinderne! Fortæl os, hvem er I, og hvor kommer I fra?

Gaelle: – Jeg er født i Libanon, men bor i Laholm i Sverige.

Felix: – Jeg kommer fra Espoo (Esbo på svensk) i Finland.

Mange har sikkert allerede set jer på skolen, men hvad studerer I?

Gaelle: – Jeg er på mit sidste semester her på skolen og studerer Luxury Management.

Felix: – Jeg er på mit fjerde semester, så jeg har ikke startet mit speciale endnu, men jeg har valgt Finansiering.

Hvad er jeres planer efter skolen?

Gaelle: – Jeg tror, jeg vil starte med salg og marketing, da det virker interessant, og jeg har allerede arbejdet en del i restaurant industrien. At læse en kandidatgrad er også relevant i fremtiden.

Felix: – Jeg vil blive her i Schweiz, da det er det bedst land inden for hospitality. Jeg vil arbejde som General Manager eller i økonomiafdelingen i en stor virksomhed. Jeg ønsker også at inspirere andre derhjemme i Finland og vise, at hospitality er et fantastisk erhverv.

Fortæl os mere omkring din rolle i SaF.

Gaelle: – Da jeg har gået på skolen i over 1,5 år, ved jeg, hvordan de fleste ting fungerer, og hvad der skal ændres. Mit job er at sikre, at de studerende, der allerede er her, og de nye der kommer, kan mærke, at skolen rent faktisk lytter til dem, og at deres stemme bliver hørt.

Felix: – Jeg var tidligere grøn ambassadør i SaF, hvor jeg gennemgik skolens miljøbeslutninger og miljøpolitik. Som skandinaver synes jeg, miljøspørgsmålet er vigtigt, og at det er nødvendigt at forbedre det i skolen. Nu er mit job at assistere Gaelle, så hun kan være den bedst mulige præsident. Som vicepræsident er jeg involveret i alle ambassadørers arbejde og spørgsmål.

Hvad ønsker du at opnå i din tid som præsident/vicepræsident?

Gaelle: – For mig er vores skoleuniformer et vigtigt emne. Jeg synes, det bliver for sterilt og upersonligt. Vi kan stadig være professionelle, mens vi bærer noget mere personligt. Dette er dog noget, der er besluttet af den schweiziske uddannelseskomite, så lige nu mødes vi med alle, der kan hjælpe os i sagen. Jeg vil også virkelig gerne få de studerende til at føle, at deres stemmer bliver hørt. Mange studerende har nemlig rigtig gode ideer, men ved måske ikke, hvordan man får dem hørt.

Felix: – Jeg blev inspireret af de to tidligere præsidenter, to svenske piger. Jeg så, hvor godt et stykke arbejde de gjorde, og følte, at jeg gerne ville gøre det samme. Især i disse tider med Covid-19, hvor vi skal være så gode som mulig for de studerende. HIM er som en lille familie, og vi skal sørge for at alle studerende føler sig velkomne og er glade for at være her.

Hvilke tip har du til dem, der læser dette, og som ønsker at deltage i valget på næste semester?

Gaelle: – Invester! Og hold en god tale, og vis interesse for den stilling, du stiller op for. For der er en del arbejde med møder efter lektionerne, hvor man skal sørge for, at folk gør, hvad de skal. Fordi vi er der for de studerende og skal lytte til dem og deres behov.

Felix: – Når du skriver din tale, skal du ikke tale om dig selv, men i stedet tale om andre og hvor gode de er. Mind folk om, hvor fantastisk her er, men at det altid kan blive bedre. Fordi det handler ikke om dig, det handler om alle.

felix intervju seg