Danske Mette i praktik på luksushotel i Schweiz

Artikel Mette Bojer Brodbaek

Mette Bojer Brødbæk læser en bachelor i Hospitality Business Management på César Ritz Colleges i Luzern. Hun startede på studiet midt i corona-pandemien, men har netop landet et praktikjob på Hotel Dolder Grand i Zürich. Vi tog en snak med Mette for at lære mere om hendes oplevelser som studerende, og hvorfor hun er så vild med Hospitality.

Guiden, der blev bidt af den gode service

Efter gymnasiet rejste Mette ud som turistguide. Her blev hun så glad for arbejdet med at levere en god service til rejselystne danskere, at hun blev inspireret til at fortsætte sin videre karriere inden for branchen.

Hvorfor valgte du at læse Hospitality?
Mens jeg arbejdede som guide, havde jeg en plan om, at jeg på et tidspunkt skulle tilbage til Danmark og læse. Men da tiden endelig var inde, blev jeg tilbudt et nyt guidejob på Rhodos. Det kunne jeg simpelthen ikke sige nej til! På Rhodos kunne jeg bare mærke, at det er det her, jeg vil. Jeg elskede arbejdet med gæsterne og følelsen af at kunne gøre en forskel for dem. Jeg tænkte derfor, at jeg skulle finde en uddannelse inden for branchen.

Åben Hus på César Ritz Colleges

På Rhodos begyndte Mette at kigge på uddannelser inden for hotelbranchen. Hun havde hørt, at nogle af de bedste skoler lå i Schweiz og at Schweiz generelt havde rigtig meget at byde på. Da hun besøgte skolen til Åben Hus, blev hun forelsket i skolens campus i Luzern.

Hvorfor valgte du César Ritz Colleges?
César Ritz Colleges fangede min opmærksomhed på grund af kombinationen mellem det praktiske og teoretiske. Derudover syntes jeg, at fokuset på entrepreneurship var mega spændende. Jeg kom senere til Open Days på skolen, og der var jeg bare sikker på, at jeg skulle starte på César Ritz Colleges.

Hvad faldt du for ved Luzern campus?
Vi besøgte først Le Bouveret Campus. Der tænkte jeg, her skal jeg bo! Dagen efter besøgte vi Luzern Campus. Den var bare så storslået. Da vi trådte ind i lobbyen i Luzern, var det bare wow! Derudover er det en by-campus, så du har det hele lige uden for døren og jeg er nok også mere et storby-menneske. Selve skolen er bare mig. Den er så storslået. Restauranten føles som et palads. Værelserne er super fine.

Artikel Mette Bojer Brodbaek2 e1608029432297

Praktisk erfaring og venner fra hele verden

Om to uger er Mette færdig på term 2. De to første terms har haft et praktisk fokus, hvor de studerende har fået et grundlæggende kendskab til faget. Mette har blandt andet øget sit kendskab til vin og øl og hun har haft muligheden for at lære et ekstra sprog.

Hvordan har dit studieforløb været indtil nu?
Term 1 var meget basis. Et af de bedste fag på term 1 var ”Introduction to Industry Experience”. Her lærte vi at skrive motiverede ansøgninger og CV på en professionel måde. Det var et utrolig relevant fag. På Term 2 har vi haft ”Wine and Beverage Management”, hvilket er et super fedt fag. Jeg har aldrig rigtig haft kendskab til øl og vin, men det har jeg fået super meget indsigt i nu. Fine Dining er også super fedt. Her får jeg mulighed for at snakke med gæsterne og give dem en god oplevelse. Derudover har vi jo sprog. Det er mega fedt, at vi får muligheden for at lære sprog. Jeg har valgt fransk, hvilket jeg aldrig har haft før, så det har virkelig været en udfordring. Men det er fedt.

Hvordan ser en helt almindelig studiedag ud for dig?
Jeg vågner kl. 06.30. Herefter spiser vi morgenmad i restauranten. Vi sidder altid og hygger lidt. Der er ca. en halv time, fra vi har spist morgenmad, til første time starter. Vi kan sagtens have timer om formiddagen og så have en længere pause og timer igen om eftermiddagen. Det er meget forskelligt fra dag til dag, hvordan timerne ligger. Det fungerer faktisk rigtig godt. Vi har frokost kl. 12.00. Jeg plejer at lave lektier inden aftensmad. Efter aftensmaden går jeg måske en tur i byen, eller er sammen med venner.

Artikel Mette Bojer Brodbaek3

Hvad er det bedste ved studiet og skolen?
Man får venner fra hele verden. Derudover er blandingen af teori og praksis super fedt. Det motiverer bare så meget mere, at man skal i praktik i løbet af studiet. Virkelig fedt at man får prøvet det hele i praksis.

Praktik på Hotel Dolder Grand i Zürick

På grund af Covid-19 var Mette bekymret for, om hun kunne finde en praktikplads. Efter en samtale med sin karrierevejleder, hvor de var blevet enige om at give praktiksøgningen lidt mere tid, ringede telefonen. Lidt forvirret og overrasket over opkaldet, sagde Mette ja til sin kommende praktikplads.

Kan du fortælle lidt mere om din praktik?
Jeg starter den 21. december og er færdig i slutningen af juni 2021. Jeg skal arbejde i deres Food and Beverage afdeling. Jeg skal både arbejde i deres lobby, afternoon tea area samt deres hovedrestaurant. Så jeg kommer lidt rundt over det hele. Jeg skal bo på hotellet. Så det er super fedt, at jeg ikke skal ud og finde bolig.

Hvordan fik du jobbet?
Min vejleder havde sendt mit CV til forskelige hoteller i Schweiz. En dag ringede min telefon. Det var en mand, som spurgte, om jeg snakkede tysk. Jeg svarede, en smule. Der var noget, som jeg ikke forstod, så han slog over i Engelsk. Der tænkte jeg, at nu får jeg ikke jobbet. Men han synes, det var fint, at jeg talte flydende engelsk. Han spurgte, hvornår jeg kunne starte. Så det var ikke sådan et rigtig jobinterview. Det virkede, som om de allerede havde besluttet sig for at ansætte mig, og at de bare lige skulle have det praktiske på plads.

Artikel Mette Bojer Brodbaek4Charter-pige med kærlighed til Spanien

Efter studiet drømmer Mette om at fortsætte sin rejse inden for hotelbranchen. Hun vil gerne arbejde i Spanien og en gang langt ude i fremtiden vil hun gerne hjem til Danmark. Én ting står fast, hun vil blive i hotelbranchen.

Hvad er dine fremtidsplaner?
Jeg vil gerne arbejde på et hotel i Spanien. Spanien har vundet mit hjerte. Jeg er helt sikkert et charter-menneske, så jeg vil gerne bo et sted, hvor der er varmt hele året rundt. Det fede ved den her branche er jo, at man kan bo lige der, hvor man vil. En dag vil jeg selvfølgelig gerne hjem til Danmark. Der kunne jeg godt tænke mig at starte mit eget. Måske et lille familiehotel. Og der er det bare fedt, at skolen har fokus på entrepreneurship. En af vores undervisere har arbejdet på krydstogtskibe. Det lød også super spændende. Men jeg er helt klart mest interesseret i hotelbranchen.