Top svenske skolepartnere med SEG til at lancere nyt karriererelateret program

sigtuna

Fra venstre: Jon Halligan (VIE uddannelse), Carina Nilsson (vd og rektor SSHL), Christina Peters (IBCP koordinator), Carl Palmlund (Royal Park Stockholm), Levi Kritikos (SEG), Damian Bacchoo (VIE uddannelse). Foto af Anette Brandt, kommunikator SSHL.

Swiss Education Group (SEG) og VIE Education har indgået et samarbejde med en af Sveriges mest prestigefyldte skoler om at lancere et nyt internationalt studentereksamensrelateret program (International Baccalaureate Career-related Programme – IBCP). Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har ansøgt om tilladelse til at blive netop den anden skole i Sverige til at tilbyde den strenge Business and Hospitality Management IBCP.

-Vi er meget begejstrede for det nye program. For os at designe dette sammen med eksperterne er en fantastisk mulighed. Vi har brug for, at de unge mennesker er innovative og ser nye muligheder, fordi hotel- og gæstfrihedsbranchen gennemgår en periode med massive forandringer. Programmet vil give de studerende en fremragende mulighed for at udvikle branchespecifikke færdigheder og være en del af det, vi kalder en ‘genstart’ af gæstfriheden,” siger Christina Peters, SSHL’s IBCP-koordinator.

En vellykket afslutning af det program, der er anerkendt af SEG, giver de studerende mulighed for at skabe en vej til César Ritz Colleges Switzerland eller til en anden af de internationalt berømte skoledele af SEG. César Ritz Colleges Switzerland vil arbejde tæt sammen med SSHL, arrangere gæsteforelæsninger og workshops på skolen og være vært for studiebesøg for de studerende i Schweiz.

-Det er et perfekt supplement til de rent akademiske studier af forretningsledelsen DP (Diplomprogrammet), siger Christina. “Eleverne kan forvente, at klasseværelset føles som den virkelige arbejdsverden, og omvendt, vil branchen komme ind i klasseværelset.”

Udfyldelse af “underbeskæftigelsesgabet”

Det fælles mål for samarbejdet er at fremskynde de studerernes ruter til en karriere inden for hotel- og restaurationsbranchen, forklarer Jon Halligan, direktør for skoler på VIE Education, der opretter den akademiske plan. Ved at give de studerende de nødvendige brancherelaterede færdigheder og kompetencer vil de være bedre rustet til både videregående uddannelse og liv ud over.

-Der er masser af kurser derude, der er ret generiske, men vi følte, at det ikke var godt nok til det, vi gerne ville. Vi lægger et stærkere fundament, der vil give de studerende uddannelsesmæssig sikkerhed og fremskynde deres vej til deres karriere, “siger Jon.

Han tilføjer, at det nye program vil kombinere den akademiske strenghed i IB Diploma med den professionelle læring og anvendelse, der findes i andre kvalifikationer. Den unikke akademiske plan vil blive bygget op omkring et kerneprogram, der fungerer som et omdrejningspunkt for at bringe de to elementer sammen og sikre, at de er relevante og sammenhængende.

-Det er det, der gør CP hos SSHL meget speciel. Det har industrien, det har universitetet, og det har skolen. De er kommet sammen for at skabe den perfekte trifecta,” siger Jon.

En styrkelse af brancheforbindelsen til uddannelsesprogrammet er Royal Park, en førende hotelkæde, der vil forsyne SSHL med gæsteforelæsere og praktikantophold. Carl Palmlund, COO for The Conscious Luxury Hotel Group og Destination Royal Park, har fungeret som en rådgiver gennem hele processen for at sikre, at programmet vil være relevant for de realiteter, som branchen står over for i dag.

-Branchen er blevet rigtig hårdt ramt, og dette er en fantastisk mulighed for både undervisere og studerende til at begynde at fokusere på ny gæstfrihed, siger Carl. -Hele branchen har brug for en nytænkning, og vi er nødt til at fokusere på at skabe ledere for fremtiden. Jeg mener, at dette program er godt positioneret til at gøre det.”

‘SSHL er det perfekte match ‘

For Max Behesht, dekan for César Ritz Colleges Switzerland, lover partnerskabet en lys fremtid for både César Ritz Colleges Switzerland og hotel- og restaurationsbranchen i det hele taget. COVID-19 har ødelagt sektoren, hvilket har gjort mange industriarbejdere arbejdsløse og tvunget mange flere til helt at opgive gæstfriheden.

Max forudser, at inden for et par år vil efterspørgslen genoptages for dygtige gæstfrihedsfagfolk, og han er sikker på de studerende fra SSHL har den perfekte profil til at udfylde dette tomrum.

-Jeg havde fornøjelsen af at tilbyde nogle SSHL-studerende et webinar for flere uger siden. De studerende følte sig internationale, de var klar til at kommunikere og ikke genert over det, og de følte sig sultne – hvilket er noget i disse dage er meget vigtigt at have. Jeg så, at de var det perfekte match til det, vi gør; vi håber at hjælpe dem med at fremskynde deres ekspertise og blive fremtidige ledere.”

Fra dag ét af den dobbelte grad, som tilbydes i samarbejde med Washington State University, er de studerende rettet mod at visualisere deres karriere efter de videregående uddannelser. Mange går ind på lederpraktikantprogrammer, som fremskynder dem i retning af job på topniveau inden for få år.

-De har en tendens til at holde sig til de globale mærker inden for gæstfrihedens verden, men de kunne forfølge en karriere i enhver branche, hvor det er vigtigt at forstå kundeoplevelsen, siger Max. “Vi vil ikke have, at de bare finder et job, vi vil have dem til at vågne op hver morgen og sige ‘Jeg elsker det, jeg laver.'”

 

Hvis du har spørgsmål eller mere information, kan du kontakte Levi Kritikos på [email protected]

* VIE Uddannelse, VIE Academy og Montreux International School er 100 % ejet af Oriental Education SA.

 

 

logo crcs partners swedish schools