11 erfaringer på 11 uger

Den kroatiske studerende Antonija Kapetanović læste et semester på Hotel Institute Montreux.

11 erfaringer på 11 uger

Efter et studieophold på HIM fortæller Antonijia om 11 erfaringer, hun tager med sig tilbage til Kroatien.

 1. Familie betyder alt – På Hotel Institute Montreux er vi en stor familie og hvert medlem er lige meget værd.
 2. Arbejdet med at blive den bedste version af dig selv, er en konstant proces – HIM har fokus på at udvikle unge studerende til at blive den bedste version af dem selv, både arbejdsmæssigt og personligt.
 3. Læring finder også sted uden for klasseværelset – HIM gør rigtig meget for at udvikle os personligt. De arrangerer kurser om alle mulige emner.
 4. Kontakter i branchen er en fordel, når vi skal søge job – En af de største oplevelser har været det Internationale Recruitment Forum. At få muligheden for at møde og snakke med ledere inden for branchen og fra nogle af de største brands, er noget af det bedste, HIM tilbyder studerende.
 5. Jeg har lært at arbejde og bo med folk fra forskellige kulturer og baggrunde – Selvom jeg kommer fra et berømt turistområde og er vant til at interagere med forskellige kulturer, har jeg aldrig før boet med næsten 50 forskellige nationaliteter. Det var en spændende udfordring, især i forhold til at lave gruppeopgaver.
 6. Jeg er blevet udfordret til at tænke ud af boksen –  Mange forskellige projekter har hjulpet mig til at tænke ud af boksen og udfolde min kreativitet, selvom jeg ikke anser mig for at være en kreativ person.
 7. Time management – Takket være vores travle hverdag har jeg lært at administrere min tid på en effektiv måde. Det var noget, jeg virkelig havde svært ved, før jeg startede på HIM.
 8. Professionalisme i klasseværelset – Jeg var overrasket over, hvor meget jeg faktisk nød at have uniform på. Det var en rigtig god måde at lære os at være professionelle på.
 9. Det er en kunst at finde balancen mellem privatliv og arbejdsliv – Skolen gav gode råd til, hvordan vi kan opnå den balance, og studiemiljøet understøttede det.
 10. Hårdt arbejde betaler sig – Jeg fik et stipendie, så jeg kunne læse et udlandssemester på HIM, på baggrund af mine høje karakterer og engagement på min skole.
 11. Er du i tvivl, spring ud i det – Jeg var den første studerende fra min skole til at læse et semester på HIM, så jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg kunne forvente. Men jeg har lært, at det uventede kan overraske positivt.

11 erfaringer billede 2

Til mine studiekammerater: jeg vil helt sikkert anbefale jer at læse et semester her, for uanset hvad jeg siger, vil I først rigtigt opleve, hvordan det er, når I får ansvar, har deadlines og mærker studiemiljøet i Schweiz på egen hånd.

Til HIM: jeg vil bare sige MANGE TAK, for alt det I har gjort, for at jeg kunne føle mig velkommen, og for at optage mig på skolen og give mig den her oplevelse for livet, som jeg aldrig vil glemme.

Jeg håber, at vi vil mødes igen en dag!