Før du starter på skolen

Velkommen til fra Swiss Education Group!

Stort tillykke! Du er blevet optaget på din drømmeuddannelse. Nu er det tid til at kokkerere, bage, planlægge begivenheder og designe. Eller måske lave en reklamekampagne. Uanset hvilken skole og uddannelse, du har valgt, står verden for dine fødder.

Til dig, der skal læse på HIM og kommer til at bo i det smukke Montreux. Til alle jer, der tager den maleriske togtur op ad bjerget til SHMS og IHTTI samt uforlignelig Caux. Til de af jer, der skal læse på Culinary Arts Academy og César Ritz Colleges i Le Bouveret, med udsigt over Genevesøen. Og til de chokoladeelskende, der skal starte på det fantastiske Culinary Arts Academy og César Ritz Colleges i Luzerne.

Velkommen til fra Swiss Education Group!

Du har sandsynligvis mange spørgsmål lige nu. Hvordan kommer det til at gå på skolen? Hvad skal jeg tænke på, før jeg starter? Hvordan kommer jeg til skolen? Hvad sker der på min første dag? Præcis alt hvad du behøver at vide om netop din skole og uddannelse kan findes i din velkomstguide, som du modtager på mail. Heri besvarer vi de hyppigst stillede spørgsmål, så ta’ den med ro og vent i spænding på skolestart.

Har jeg brug for visum til Schweiz?
Nej, for at studere i landet har du ikke brug for et visum.

Hvordan kommer jeg fra lufthavnen til skolen?
Easy peasy! Vi hjælper dig hele vejen. Du kan bestille transport fra Geneve lufthavn til skolen. Bare sørg for at du ikke glemmer at sende en e-mail senest 3 uger før din ankomst til: [email protected]. Indtast dit fulde navn, fødselsdato, hvilken dato og tidspunkt du lander, flyselskab og flynummer, hvor du rejser fra, hvilken skole du skal gå på, og hvilket program du skal studere på og eventuelle mellemlandinger.

Skal du til César Ritz Colleges i Lucerne? Så skal du tage toget fra lufthavnen i Zürich til Lucerne, hvilket tager en time.

Hvis du stadig føler dig usikker, har Swiss Education Group en velkomstskranke i lufthavnen i Genève i løbet af velkomstweekenden. Fredag 9.00 til søndag aften 18.00. Skranken finder du lige efter tolden. Se efter Swiss Education Group-logoet.

Selvfølgelig har vi også en velkomstdisk i Zürich Lufthavn til dig, der skal til César Ritz Colleges og Culinary Arts Academy i Lucerne. Den er åben fra søndag kl. 08:00 til søndag kl. 18:00. Skranken er mærket med Cesar Ritz-logoet.

Du er selvfølgelig velkommen til at arrangere din egen transport i bil eller tog, hvis du ønsker det!

Hvad med skoleuniformen?
Klædt til succes! På alle vores skoler bruger vi skoleuniform på bestemte tidspunkter af dagen, normalt mellem 07:00 – 19:30. Når du ankommer på skolen og campus, vil du kunne prøve uniformerne og finde din størrelse.

Skolen tilbyder: 1 blazer, 1 bukser/nederdel, 1 tørklæde/slips og 1 navneskilt. Det du skal have med hjemmefra er sorte og rene sko uden synlige mærker/brands. Du får også brug for nogle hvide skjorter til at bære under din jakke. Gerne mere end én.

Studerende, der skal arbejde i køkkenet, modtager også disse uniformer.

Andet tøj: En ekstra uniform (business suit), som du kan bruge, når du vasker din skoleuniform. For at bruge din ekstra uniform skal du udfylde en formular i receptionen.

Selvom Schweiz er smukt som på et postkort, har de stadig vinter. Glem ikke din vinterjakke, hue, handsker og vintersko.

Hvordan fungerer det i forhold til mad på skolen?
Vi sørger for, at du er mæt og glad hver dag! Vi serverer 3 måltider alle hverdage og 2 i weekenden. Der er normalt flere retter at vælge mellem. Har du specielle allergier eller kostvaner på grund af religion? Kontakt din studievejleder.

Udover skolekantinen og restauranten er der også “snackautomat” på alle skoler, hvor du kan købe mere simpel mad og slik.

Hvad sker der, når jeg er ankommet til skolen?
Alle skoler arrangerer en rundvisning, hvor du kommer rundt og ser hele skolen.
Mange skoler arrangerer også en velkomstfest i begyndelsen af semestrene, en såkaldt “ice breaker”.

Når du har fundet dig til rette på dit værelse og har lidt tid, anbefaler vi at tage en tur rundt på skolen og lære dine medstuderende at kende. Tag dig også tid til at gå rundt i området. Der er mange hyggelige caféer, restauranter, barer og butikker at finde!