Den schweiziske hotelskole, der åbner op for en verden af muligheder

For bare to år siden ville Synne Gjermundsen Mork have sagt, at hendes karrierevej var fastlagt. Den 24-årige nordmand havde fået et drømmejob som indholdsproducent for en af Norges største musikfestivaler. Skæbnen ville, at rollen skulle føre hende ind på en helt ny karrierevej.

SHMS capux palace view montreux“Mens jeg arbejdede på festivalen, havde de brug for hjælp til eventplanlægning. Jeg fik smag for det og blev virkelig forelsket, så jeg følte, at jeg var nødt til at bygge videre på den passion, jeg havde opdaget,” siger Synne.

Synne var opsat på at omskole sig og tilmeldte sig det norske nyhedsbrev Studentum (Studenten). Det var gennem den platform, at hun første gang opdagede Bachelor of Arts (BA) i Hospitality ManagementSwiss Hotel Management School (SHMS).

Det, der adskilte SHMS fra konkurrenterne, var muligheden for at specialisere sig i events – noget, der fangede Synnes interesse og påvirkede hendes beslutning om at melde sig ind.

Det skadede heller ikke, tilføjer hun, at SHMS’ campus ligger i et fantastisk tidligere palads højt hævet over den maleriske schweiziske by Montreux. “Hvad er der ikke at kunne lide?”

En omfattende uddannelse

synne 3Synne er nu i gang med sit andet år og har gennemført et helt semester samt et seks måneders praktikophold på The Retreat at Blue Lagoon Iceland.

Gennemførelsen af den treårige BA-uddannelse indebærer 12 måneders praktik, fordelt på de første to år af uddannelsen. Synnes klassekammerater begyndte på deres praktikophold på lige så glamourøse steder, der spænder fra Miami til Dubai.

“Man behøver ikke at være front of house,” forklarer Synne. “Folk laver marketing eller salg, lige hvad de vil. Du kan tilpasse uddannelsen til den erfaring, du gerne vil have.”

Nu er Synne tilbage på campus i Caux, og en gennemsnitlig uge er fyldt med en bred vifte af kurser som f.eks. husholdningsledelse eller regnskab samt gruppearbejde med hendes klassekammerater.

Sprogundervisning er en vigtig del af læseplanen, og de studerende har mulighed for at studere enten fransk eller tysk – begge vigtige sprog for dem, der ønsker at arbejde på et af Schweiz’ mange prestigefyldte hoteller.

“Hvis man vil i praktik i Schweiz, hvilket mange af de studerende gerne vil, skal man kunne tale enten fransk eller tysk,” forklarer hun.

Med deres første praktikophold i bagagen er de studerende på andet år ved at gøre sig klar til en ny udfordring: at planlægge et arrangement for betalende kunder. “Mange her kommer lige fra gymnasiet, så de er ikke vant til at arbejde lange dage, og det er noget, man lærer, når man arbejder på en restaurant eller et hotel”, forklarer Synne. “Så det er virkelig praktisk at lære disse færdigheder, når man organiserer en stor begivenhed som denne.”

Erfaringer fra den virkelige verden

synne 1 jpgMens programmet giver rig mulighed for at lære det praktiske inden for gæstfrihed, understreger Synne de lige så uvurderlige muligheder for at netværke, som det giver.

Arrangementer som International Recruitment Forum (IRF), der afholdes på SHMS, skaber forbindelser mellem studerende og verdens førende hospitality brands. “Hilton er der, Four Seasons, Marriott, alle de store brands, for at rekruttere praktikanter. Sidste semester fik jeg ni tilbud på IRF, så jeg kunne vælge i stedet for desperat at forsøge at finde et sted at være i praktik.”

Synnes oplevelse på The Retreat at Blue Lagoon Iceland var ikke bare en attraktiv tilføjelse til hendes CV. Det var et afgørende øjeblik for at udvikle færdigheder, som hun vidste ville være afgørende i hendes fremtidige karriere. “Før havde jeg haft svært ved at føle, at jeg havde autoritet til at uddelegere opgaver,” indrømmer hun. “Men efter mit første praktikophold føler jeg mig meget mere sikker på at kunne lede et team.”

En lys fremtid

synne 2Her midtvejs i uddannelsen føler Synne sig sikker på, at hun er på vej til at nå sit endelige mål: event management på et hotel eller et andet stort sted.

Når hun ser fremad, mener hun, at hendes uddannelse på SHMS har givet hende de nødvendige værktøjer til de udfordringer og muligheder, der ligger forude. “SHMS har hjulpet mig med at vokse så meget, både personligt og professionelt.”

Hvis Synne skulle give et godt råd til kommende studerende, ville det være at omfavne det hårde arbejde og den glæde, der venter. “Vær forberedt på at møde nogle gode mennesker og fantastiske medarbejdere,” siger hun. “Takket være SHMS får du et netværk af folk i branchen, som du kan kontakte, uanset om du søger råd eller anbefalinger til potentielle karrieremuligheder.”