Vejen til at blive en bæredygtig kok - Swiss Education Group

Vejen til at blive en bæredygtig kok

sust chef 1

Beherskelse af den vegetariske filosofi fra jord til bord

Baseret på César Ritz Colleges campus i Le Bouveret, Schweiz, Culinary Arts Academy Switzerland er i det ideelle sted til at være på forkant med grøn levevis og uddannelse.

Som indehavere af et Green Globe-certifikat er bæredygtighed og ansvar for vores planet i vores DNA. Ideen om at vise vejen med en helt vegetarisk kulinarisk vej i vores bachelorprogram var et naturligt valg med det formål at inspirere flere kokke til at praktisere vegetarisk køkken.

Vi ønsker at fortsætte med at innovere det kulinariske område, så beslutningen om at lancere programmet var ikke svært. Vi planlægger også at få de studerende til at dyrke deres egne ingredienser, så de virkelig udvikler et forhold til produktet og tager sig om det.

Tanja Florenthal, akademisk direktør ved César Ritz Colleges Switzerland.

sust chef2

Vegetarisk køkken og uddannelse er så meget mere end at skabe en opskrift uden animalsk protein. Det handler om filosofien omkring produktet, fra jord til bord. På campus har vi mere end 250.000 bier, der summer i anlæggets bihave. Vores studerende laver deres egen sæbe, og enhver restkrumme fra de kulinariske studerende bliver biobrændstof!

Det handler ikke kun om at finde en erstatning for kød, men at vise, at en plantebaseret kost er lige så lækker. Alt for ofte er risotto det eneste vegetariske måltid på menuen. Vi ønsker at fremme kreativitet, når det kommer til vegetarisk mad, så flere madelskere kan opleve et ordentligt plantebaseret måltid.

sustainable chef3

Ud over det væsentlige i vegetarisk madlavning

Culinary Art’s Academy Switzerland’s program i vegetarisk køkken er designet således, at både uerfarne og professionelle kokke kan tage noget væk med dem for deres karriere.

Den vegetariske kok er en person, der skaber værdi ud af produktet og skaber en oplevelse for kunden ved at ære håndværket.

Curiculum har til formål at skabe et forhold til produktet og hjælpe eleverne med at forstå hele filosofien omkring det. Du vil lære at bevæge sig ud over at finde en erstatning for kød, og finde ud af, hvordan du bringer de særlige smag af planten på pladen.

Ud over at fokusere på fadpræsentation, restaurantledelse, veganske desserter og vegetarisk finedining, vil du lære at parre dine retter med vin, øl, whisky og alkoholfrie muligheder.

sustainable chef4

Mere end en trend

Fordelene ved en plantebaseret kost går ud over sundheden, som vi ser på første hånd virkningerne på vores planet med overforbrug af kød og fisk. Vi er nødt til at tage etisk hensyn, når vi vælger vores fødevarer, hvordan de produceres, og hvilke kemikalier der anvendes undervejs.

Vi er ikke her for at skamme folk, der spiser kød, vi ønsker blot at vise et andet syn på, hvad god mad kan være.

Alain Muller, Program Manager hos Culinary Arts Academy Switzerland.

Programmet vil lære folk, at der er et meget velsmagende og sundt alternativ til kød, der endda kan have den samme tekstur og smag, hvis du vil. Alle har et andet syn på vegetarisk køkken afhængigt af din kultur, men vi nyder alle godt af de sundhedsmæssige aspekter på samme måde.

I slutningen af kurset vil vi bevæbne dig med de kulinariske værktøjer til at betjene din kunde en vegetarisk oplevelse frem for alle forventninger – ved at ære produktet og planeten på samme tid.